Jeg synes egentlig jeg er en ret cool mor. Når jeg selv skal sige det – ved ikke om ungerne er enige med mig.

Men jeg forsøger at sætte mig ind i det der rører sig i deres verden lige nu.

Det startede med Bakugan, Bayblade og Pokemon – det forstod jeg dog aldrig helt. Handy Manny og Doktor Mc. Stuffins var jeg dog helt nede med.  Jeg har heller aldrig sårn helt ægte forstået Starwars, – men jeg ved da hvad det handler om og hvem der er hvem. Jeg har til gengæld forstået Marvels og DC universet – men det er også det univers der har overlevet længst i vores familie, så jeg har haft mange år til at lære det.

Jeg har altid forsøgt at følge med i den musik mine børn hører, hvilke kunstnere der nu er de sejeste, bedste og lækreste. Jeg læser op på engelsk fodbold og følger med i Champions League (Fra Tv2s nyheds site selvfølgelig) har vidst ALDRIG frivillig set en fodbold kamp som min søn ikke var en del af. Jeg følger med i hvem der nu er de største stjerne på YouTube, både de danske og udenlandske. Jeg kender til Roblox, Minecraft, Fortnite, og CSGO. Jeg er med på Instagram, Facebook og ved at den nemmeste måde at komme i kontakt med de to teenagere på, er ved at tagge dem i en video på Facebook eller skrive på Messenger.

Da min pige på 11 var ved frisøren og ville klippes page og med pandehår, var jeg helt med på hvad frisøren og min datter snakkede om i forhold til ”blogger pandehår”, og da min datter sidste weekend ringede og spurgte om hun måtte købe et bloggerspænde og et La La Berlin net, var jeg også helt med.

Jeg ved godt hvilke tøjmærker de gerne vil have, ikke fordi mine børn skal have det de peger på, (og det får de heller ikke) men jeg ved UDMÆRKET hvordan det er at ønske sig en ”Rød Ball Trøje og et par Doktor Martins” og få en kopi der OVERHOVEDET ikke ligner.

Jeg prøver at forstå vigtigheden i at live streame på YouTube kanalen, og hvor stort det er når en af de store YouTubere har liket en video. Jeg respekterer når der hænger et skilt på døren ind til teenage værelset hvor der med store røde bogstaver står ”Stille!!!!! Live Streamer”…

Men! Lige i dag er jeg altså blevet lidt udfordret på min viden og forståelse. Min pige på 11 har en veninde på besøg, og min datter kommer ind på kontoret og spørger om de må låne hendes gamle telefon. Samtalen lød nogenlunde sådan her.

Hey mutti – må vi lige låne min gamle telefon?

Til hvad dog?

Til Tik Tok.

Men hvorfor? Har du ikke din egen? Og Louise sin?

Jo!

Men hvorfor så en til?

Jamen min IPad dur ikke til det…

Igen… til hvad? Og hvorfor dur den ikke?

Til at optage slowmotion… og IPad er for langsom.

Igen… hvorfor er de to telefoner + IPad i har ikke nok?

FORDI…. Ahhhhhh men du forstår ingenting…

Nej! Jeg forstår det ikke – men jeg VIL gerne forstå det!

Jamen! Ihhh det svært at forklare. Det bare fordi så kan man ha den ene liggende og spille musikken, og så optage på den anden, og Louise skal også optage.

Men! Kan i ikke bare dele videoen med hinanden bagefter da?

Ihhhhhh du forstår det jo ikke….

Nej… jeg forstår det ikke skat.

Pigen fortsatte med at forklare, jeg forstod til sidst vigtigheden i det. Eller næsten. Det var i hvert fald noget med lyden på den ene telefon der ikke var god nok, og ja… hun fik lov at låne den gamle telefon.

Efter at have brugt virkelig lang tid på at optage videoer – sårn cirka 11 minutter, er de to piger nu cyklet ned i byen for at besøge mini zooen ved slottet og legepladsen, og ekstra telefonen er igen i skuffen på kontoret.

Jeg forstår måske stadig ikke helt vigtigheden af projektet. Men jeg behøver heller ikke forstå alt. Bare jeg ved det er der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *