De mange kasketter

I morges kl.6.23 sad jeg ved min computer og ville printe en saldobalance ud, så jeg kunne komme i gang med at lave regnskab for en kunde.

Nu var det så bare lige det at printeren ikke syntes det var tid til at starte endnu… efter at have bokset frem og tilbage med den i cirka en time – Fundet diverse fejlfindingsprogrammer, genstartet, opdateringer, genstarte printer, genstarte computer, opdatere computer, fejlfinding igen… blev jeg så sur at jeg slog på den og hev stikket ud. Alle ved jo det hjælper at slå på elektronik… eller noget… For første gang siden jeg er startet som selvstændig, ville jeg ønske jeg bare kunne trykke på hurtigt kald 2 og bede it manden om at indfinde sig på mit kontor og fikse min printer ASAP og helst for 5 minutter siden.  Men! Jeg har ikke nogen it mand. Jeg har kun mig. Det fik mig til at tænke på alle de kasketter vi har på. Både som selvstændige, men også privat, og der er egentligt ikke noget at sige til, at man indimellem får lidt for mange kasketter på. Og pludselig er alt for meget for alt for mange…

Som selvstændig er jeg:

 • Administrerende direktør og indehaver
 • Økonomi direktør
 • Markedsføringschef
 • HR chef
 • PR chef
 • Sekretær
 • Bogholder
 • Revisor
 • IT mand
 • Salgskoordinator
 • Kaffetante
 • Rengøringsdame
 • Og alle de andre funktioner i en virksomhed jeg har glemt…

Som Mig er jeg:

 • Mor, bonusmor, kæreste, datter, søster, svigerinde, eks, niece, faster, moster, tante, svigerdatter, kok, rengøringsdame, bank, taxa, træner, sygeplejerske, barnebarn, psykolog, boksebold, veninde, kammerat, instruktør…

Når jeg sådan en dag som i dag, sidder hjemme og arbejder mens børnene har fri. Så veksler jeg imellem de mange kasketter. Hele tiden. Jeg har en aftale med mine børn om at, når jeg taler i telefon, så må de ikke afbryde. Medmindre det brænder, en har brækket en arm, eller slået hul i hovedet. Og når døren ind til mit kontor er lukket. Så er det fordi jeg har brug for at de ikke forstyrrer. Igen på samme vilkår. Brand, brækkede arme eller ben og blod, trumfer arbejdsro.

Men det er det med kasketterne, der er min største udfordring som selvstændig. For – selvom vi har sat rammer op herhjemme, så er jeg tilstede, men alligevel ikke. Forstået på den måde, at jeg godt kan skrælle kartofler, eller lægge tøj sammen, samtidig med at jeg snakker i telefon med en kunde. Eller lige svinge støvsugeren imellem to opgaver, for at tænke på noget andet. Og for mine børn ser det ud som om jeg er MOR personen og ikke Arbejdsdamen. De kan jo ikke se hvem jeg snakker med, eller at jeg ”bare” holder pause.  Og så bliver det da ærlig talt lidt forvirrende for en tiårig, når jeg så ikke har tid til at stryge perlepladerne, fordi jeg siger jeg arbejder….

Jeg elsker mit arbejde, og jeg elsker den frihed det giver, – at jeg ikke behøver møde på et kontor på et bestemt tidspunkt inden for en fast ramme hver eneste dag. Jeg ELSKER at jeg kan stå op kl.4.30 sammen med min kæreste, sende ham afsted på arbejde, og så arbejde indtil børnene skal op og afsted. Jeg ELSKER at arbejde om aftenen når alle er gået i seng. Der er ingen telefoner, ingen mails, ingen forstyrrelser. Jeg elsker at min veninde kan kigge forbi til en kop kaffe mit på dagen. Og jeg ELSKER at jeg en dag som i dag kan arbejde hele formiddagen, smide mig på sofaen midt på dagen og se film med børnene, og så arbejde igen senere, hvis jeg har lyst.

Men – de mange kasketter, er det der har givet mig stress. Og når jeg har for mange på samtidig, kan jeg mærke hvordan den blusser op igen. Det ligger og ulmer dybt inde i mig, og sætningen ”Jeg skal ikke være det hele for alle”, kører som et fast mantra i mit hoved. Husk det, husk det, husk det… jeg er sikker på. Hvis jeg siger det nok gange til mig selv, så virker det. Jeg vil gerne blive bedre til at skille Mor/Arbejdsdamen kasketterne fra hinanden. Selvom den er hammer mega voldsom svær. Det er ikke et nytårs fortsæt. For dem holder jeg alligevel aldrig.

Jeg har lige tændt printeren igen… og fandeme om den ikke skriver ud nu. Kan være vold alligevel virker på elektronik?? Eller også var det truslen om at den blev skiftet ud ved først kommende lejlighed der fik den til at makkeret. Jeg ved det ikke. Men virker, – det gør den i hvert fald. Jeg smider IT kasketten, og tager revisor kasketten på nu.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *