Regnskabstips #2 – Om at shoppe TalNørd

Om at vælge en regnskabsnørd

Jo du HAR brug for en revisor eller som minimum en regnskabsnørd (bogholder/regnskabsassistent/ikke registreret revisor) der kender reglerne inden for skat og årsregnskabsloven.

Men! Du må gerne shoppe lidt. Du behøver ikke gå på krak og finde den regnskabsnørd der er i dit nærområde, du kan sagtens vælge en der bor lidt længere væk. Du har nemlig ikke brug for at mødes med din regnskabsnørd ret tit. Og hvis du er digitalt anlagt, kan det hele faktisk klares pr telefon og mail. Jeg har selv flere kunder jeg aldrig har mødt Face to Face men udelukkende over telefon, mail, Skype, og det fungerer glimrende. Og! Det sparer tid!

Men tilbage til det med at shoppe – det gider de fleste af os jo gerne. Du må faktisk gerne bede om et tilbud på en samlet pakke. Bogføring af bilag til moms og udarbejdelse af årsregnskab og skatteregnskab. Og JA!! Du HAR brug for at få det lavet. Og NEJ det er de færreste uden regnskabsmæssig uddannelse der kan gennemskue den jungle af regler der er. Jeg ville heller aldrig begynde at lægge et tag på mit hus, udelukkende fordi jeg havde set en youtube how to video…
Du kan ende med at snyde dig selv for rigtig rigtig mange penge OG du har meget svært ved at diske op med det rigtige dokumentation over for SKAT hvis de ikke er enige med dig i din årsopgørelse. Og det sker! Og måske oftere end du tror, at de efterspørger materiale. Her skal du også huske at det er DIG der skal bevise at du ikke har gjort noget forkert.

Nå men igen – tilbage til at shoppe! Du skal bede om en samarbejdsaftale, hvor regnskabsnørden og dig sammen gennemgår hvad der kræves af dig og hvad der kræves af nørden. Du skal ikke være bange for at spørge om det.
Det skal du gøre for IKKE at komme til at betale alt for meget for regnskabsnørdens arbejde. Det er ikke gratis at få lavet sit regnskab, men det behøver heller ikke være svinedyrt. Det handler bare om at få klare linier og få lavet en aftale. Og vælge den rigtige til dit behov. Hvis nørden ikke vil lave en pris til dig, så skynd dig og shop videre…

Det der er vigtigt er – at du så overholder din del af aftalen. Ellers kan det blive dyrt. Hvis der står at du skal aflevere alle dine bilag senest den 1/10 så skal du få det afleveret senest den dato. Mange af os regnskabsnørder kan RIGTIG godt li at planlægge vores arbejde flere uger frem i tiden, fordi vi konstant arbejder med deadlines.
Derudover skal du sørge for at ALLE dine bilag er der… det sparer dig for mange penge på flere planer.
Du får al den skat- og moms fradrag du har ret til, og regnskabsnørden skal ikke bruge en masse tid på at få fat i bilagene. Hvis du ikke kan aflevere et bilag på en udgift der er trukket på banken, så skal vi bogføre det under de private hævninger, og så er der ingen fradrag = mistet skattefradrag og moms = færre penge til dig. Bad luck. Ævli bævli. Men sådan er reglerne.

Og husk:
Vær aldrig bange for at spørge din regnskabsnørd hvis der er noget du ikke forstår. Det er vores job, at gøre det uforståelige forståeligt…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gitte Haugaard © 2021