Hold nu kæft hvor bliver jeg bare træt – og faktisk ret sur, på iværksættere og selvstændiges vegne.

Der er lige dukket et nyt firma op som i den grad har fået mig op af stolen. Jeg vil ikke nævne navne her, for det her indlæg handler i ligeså høj grad om at jeg synes falsk markedsføring er noget svineri, og at det er noget forbandet svineri at drive en forretning på bekostning af andres uvidenhed, der i sidste ende kan komme til at koste RIGTIG mange penge.

Og ja! Det handler om bogføring, det handler om SKAT, og regnskab. Det handler om at hvis noget er for godt til at være sandt, så er det det sku nok også.

Og jeg beklager på forhånd den hårde tone i dette indlæg. Men jeg er dælme også ret sur.

Nå men. Der er dukket det her nye firma op, som alt efter den selvstændiges omsætning, kan klare HELE bogføring, moms, og ALT for et fast beløb i måneden. Du skal som selvstændig ifølge reklamer og prislisten bare sende alle bilag og kontoudtog ind i deres økonomi program, og så klarer de resten. Du skal som de skriver ”Ikke løfte en finger”. Intet, nada, nul og niks. Alt bliver klaret for dig. De skriver endda i deres sammenligning med andre bogføringsprogrammer, at hos dem bliver regnskabet gennemgået af en revisor, til forskel for f.eks. Dinero og E-conomic, der ikke tilbyder denne service. Og fantastisk… Hvis det da var så vel.

For! Hvis man dykker en lille smule længere ned i deres servicevilkår, så skriver de gudhjælpemig følgende:

”… Er ikke en revisions- eller bogføringsvirksomhed, og vi tilbyder derfor ikke revisions-, regnskabs- eller skatterelaterede tjenester eller rådgivning. Alle tjenester leveres udelukkende på grundlag af brugernes input og svar på spørgsmål fra vores websted. Alle oplysninger fra … er vejledende og udgør ikke revisions-, regnskabs-, skatterelateret eller bogføringsrådgivning. Tjenesten er ment som en bistand til dig, og hvis du benytter Tjenesterne, accepterer du, at du er ansvarlig for at overholde gældende regnskabs- og bogføringslovgivning samt anden gældende lovgivning. Du er ansvarlig for indholdet i regnskaberne/rapporterne og nøjagtigheden regnskaberne/rapporterne og andre elementer der udarbejdes gennem Tjenesten. Ansvaret for aflæggelse af dine årsrapporter/regnskaber kan under ingen omstændigheder overdrages til ….”    

SÅ – de lover at de kan klare alt for dig… håndtere hele din bogføring, din moms, din skat, lave dit årsregnskab. De reklamerer med at de har en revisor der gennemgår dit regnskab, – Meeeeen – du skal selv lige tjekke op på om alt er rigtigt? Om de overholder gældende bogførings-, og årsregnskabslov. Du skal selv sætte dig ind i det hele og kontrollere at de har gjort deres arbejde rigtigt? Og i fald de ikke har – så er det sårn set din egen skyld.

Jeg ved godt, at når du får lavet dit regnskab hos en revisor, så skriver du under på, at du står inde for alt det der står i regnskabet. Men det er revisorens ansvar at overholde gældende lovgivning inden for skat, årsregnskab og bogføring. Ikke dit. Og du kan komme efter revisoren, hvis de ikke har overholdt reglerne. Og revisoren kan få en KÆMPE regning, hvis de ikke overholder reglerne.

Jeg synes det er så tarveligt og så forkert, at lave en forretning ud af folks bløde punkter. Forstå mig ret.

Som ny grøn iværksætter, der ikke har en hat forstand på bogføring og den lovgivning der er, så forstår jeg dælme godt at det virker som et godt tilbud. Og lige præcis det de har brug for. Det er da SÅ nemt og enkelt. Og de skriver jo at de kan klare det hele.

Men for satan hvor kan det da godt gå hen og blive en svinedyr fornøjelse. Jeg tvivler på at Tjenesten! Stiller spørgsmålstegn ved hvordan kørebogen er udarbejdet. Hvis der overhovedet er en. Jeg tvivler på at Tjenesten, oplyser at det ikke er alle erhvervsdrivende der kan trække deres husleje fra, jeg tvivler på at Tjenesten spørger om der har været private udlæg, og jeg kunne blive ved.

Jeg bliver så træt og ked af det, over at der findes så mange virksomheder, der lever af andres usikkerhed. Og ikke har skrupler ved at tage røven på dem. Der er røvere i alle brancher, det ved jeg godt. Jeg har selv siddet i saksen hos et hjemmeside firma. Der lovede mig guld og grønne skove, for derefter at lave en hjemmeside på en sådan måde, at det kun var dem der kunne kode i den. Og det kostede mig en arm at komme af med dem igen.

Men hvorfor. Jeg synes da drengene der har stiftet ovenfor, har en pisse god ide. Jeg synes det er hammergodt der kommer et alternativ til den regulære revisionsvirksomhed, som Åh jo, i Know, ikke altid er billig. Og jo. Der er brådne kar og der er revisorer der lever af at tage røven på iværksættere og selvstændige. Så pisse god ide. Men så gør det da for helvede ordentligt, og hold det i lover i stedet for at lave en ansvarsfraskrivelse så lang og så gennemarbejdet, at alt hvad de lover, laver de en ansvarsfraskrivelse på.

Lade være med at sælge Falsk Tryghed!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *