Jeg fik mit CVR nr… og hvad så!

Jeg har efter mit sidste indlæg omkring – ”Hvorfor og hvordan startede jeg selvstændig” find det her fået en hel del spørgsmål,- og hvad gjorde du så! Hvordan gik de første måneder. Hvordan fik du økonomien til at hænge sammen.

Så her kommer anden del af min ”sådan startede jeg” rejse .  

Jeg havde jo sagt mit job op, og dagen efter min chef havde fået min opsigelse, afleverede jeg min computer, og blev fritstillet med en måneds fuld løn. Jeg havde altså – EN måned til at få min virksomhed til at køre!

Som beskrevet tidligere, satte min kæreste og jeg os ned ved køkkenbordet og regnede og regnede og regnede. Vi lavede MANGE forskellige budgetter, – skruede på de forskellige parametre der nu var at skrue på.

Det eneste vi ikke kunne skrue på, var hvad vi som MINIMUM havde brug for at jeg fik udbetalt. Der var en række faste omkostninger der SKULLE betales. (du ved de kedelige dødelige ting, husleje, forsikring, bla bla bla.)

Så for lige at sætte gøre det lidt mere håndgribeligt for dig,- viser jeg dig lige et eksempel på, hvad jeg mener med parametre.

De to ting jeg kunne skrue på, – var antal timer, og timeprisen. Jeg havde besluttet at jeg ville starte ud med en timepris på 350 kr. eks moms. Dette var UDELUKKENDE for at min pris var lavere end de håndværkere jeg gerne ville have fat i. Alle jeg snakkede med, havde en pris på 400 +  – SÅ på den måde kunne jeg slå på at det faktisk var billigere at bruge mig, end at bruge deres egne timer på bogføring og regnskab. Giver det mening?

Mit behov var det gule område – det grønne var mit første mål.

Nå men… da vi jo havde et budget der skulle holde på hjemmefronten, fandt jeg med denne model ud af, at jeg SKULLE have 80 timer i måneden. Målet var at nå op på de grønne områder, for så begyndte det at give et overskud der kunne mærkes.

I den branche jeg er i – er der jo selvfølgelig højsæsoner. Vi har altid ekstra travlt omkring momsdeadline, i marts, april, maj og juni. Så jeg vidste at især september og december nok ville blive stille måneder hvor jeg muligvis ikke kunne nå mine timer.

Så! Altså – næste skridt i min proces var at finde ud af hvor mange kunde jeg så reelt havde brug for.

Jeg vidste på grund af mit branchekendskab, og så mange år med planlægning af min egen tid, hvor meget hver kunde i gennemsnit havde brug for af timer. Så det var egentlig meget enkelt.

1 kunde der skulle have lavet moms og årsregnskab havde den gang cirka brug for mellem 30 og 50 timer pr. år. Fordelt på 4 gange moms og 1 årsregnskab.

Jeg havde brug for på årsbasis at nå op på 960 timer i alt. Så frem med lommeregner.

Jeg gjorde sådan her: udelukkende igen, for at få synliggjort for mig selv… HVAD ER BEHOVET!

Så – hvis jeg udelukkende fik små kunder, – havde jeg behov for mange, men hvis jeg kunne blande lidt med nogle store, så havde jeg ikke behov for at nå op på 30 kunder.

Det næste jeg gjorde – var at være fræk som en slagterhund. Jeg tog det tøj på jeg følte mig allermest selvsikker i, skrev en hulens masse ”ansøgninger”, (det var ikke rigtige ansøgninger, mere et forretningsforslag) – fik lavet visitkort, og snakkede med ALLE dem jeg kunne komme i tanken om, der måske kunne hjælpe mig. Og så gik jagten i gang.

Min chef havde ikke lavet en konkurrence klausul med mig, så jeg skulle KUN overholde markedsføringsloven. Det betød at JEG IKKE måtte kontakte mine gamle kunder, MEN de måtte til gengæld gerne kontakte mig! – og det gjorde de. Nogle af mine bedste og yndlingskunder. Men de var langt fra nok.

Jeg gik på krak og søgte på virksomheder i mit nærområde, kiggede i ugeaviser efter annoncer fra selvstændige, tog billeder af håndværker biler jeg mødte på gaden, gik på jobsøgnings sider og søgte på virksomheder der manglede deltidshjælp, osv. Jeg kontaktede en hulens masse selvstændige! Ringede og spurgte om jeg måtte sende dem en uopfordret ansøgning, bankede simpelthen dørene ind. Og det gav pote. I løbet af en måned, havde jeg arbejde nok til de første 3 mdr.!! På den måde havde jeg de næste 3 måneder, til at finde en mere fast grundlag at bygge videre på.

Nogen vil måske mene jeg bare var heldig! Og de skal bare tie stille. For én gangs skyld brugte jeg min stædighed til noget konstruktivt, i stedet for at ville vinde diskussioner. JEG VILLE LYKKEDES!

Jeg ville det SÅ meget, at det lykkedes for mig! For ved du hvad, hvis du vil noget. Sådan helt ægte vil noget. Og hvis du selv tror på det. Så lykkes det! Så kan du! Så sker det! Og sårn er det bare….!!

MIND OVER MATTER!

SÅ hold nu op med at tvivl på dig selv. Gør det nu bare for h…. hvis du virkelig virkelig vil det. SÅ GØR DET!

One thought on “Mind Over Matter – Vejen til selvstændig – part 2.”

  1. Hvor er det bare mega sejt! Og lige præcis sætningen “Hvor var det heldigt for dig” er noget værre pis.. Ja undskyld mit sprog, men det kræver virkelig hårdt arbejde at starte op som selvstændig, og så sandelig at finde de første kunder. Det har ikke noget med held at gøre, det er udelukkende hårdt arbejde at placere sig selv på de steder hvor heldet muligvis rammer. Jeg brugte lidt samme metode mht. timepris og antal timer da jeg først startede ud, nu sælger jeg ikke mig selv på timebasis mere, men det er en super god metode til at se realistisk på tingene. Og skal vi så snart drikke den kop kaffe ? 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *