Jeg var til et møde igår, og da hørte jeg denne sætning;

“Hvorfor bygge en Tesla, når der er flere købere til en VW UP? Hvorfor ikke nøjes med at bygge en UP?”

Nu kan det godt være, det er mig der er lidt galt på den.! Men – mig bekendt kører der en hel del Teslaer rundt! Ergo! Er der købere til en Tesla!

Det er selvfølgelig ikke en Ægte Tesla vi taler om at bygge – det var bare en sammenligning. Og det er sårn helt ikke mig der skal bygge noget som helst.

Men hvorfor ikke bygge en model Tesla? Hvis man har mulighederne, kompetencerne, evnerne? Hvorfor så nøjes med en UP?

Jeg er helt enig i at der er flere købere til en UP! Men – hvorfor nøjes hvis det andet kan lade sig gøre?

Jeg har det lidt stramt med mennesker, der prøver at begrænse andre. Ved at bruge sætningen “Måske kunne du nøjes” – og ja måske kunne jeg da godt nøjes… men hvorfor? Jeg er helt med på at jeg sagtens kan nøjes i nogle steder i livet. Jeg har ikke et behov for at købe den dyre taske til 20.000 – men bare fordi jeg godt kan nøjes med en billigere,- ville jeg aldrig bede et andet menneske om at nøjes.

Men hvorfor skal man “nøjes” med noget? Gå på kompromis? Skabe noget mindre end det man har kompetencerne og evnerne til. Nogen skal jo springe et hak videre og lave et produkt hvor andre ikke behøver “Nøjes”

For mange år siden – i noget der føles som et helt andet liv- mødte jeg i forbindelse med mit arbejde en ung gut der var igang med at udvikle en APP han ville sælge til Danske Bank! Mange sagde han var komplet vanvittig.! Fuldstændig håbløst projekt! Prøvede at tale ham fra det, skød hans idé ned igen og igen.

Den APP idé han ville sælge var Mobile Pay…. jeg behøver ikke sige mere vel?

Nej!

Men min pointe er bare – hvis man har evner og kompetencer til at udvikle noget fantastisk – vil man så nogensinde blive tilfreds hvis man går på kompromis og udvikler noget mindre? Udelukkende med den begrundelse at “der er flere der vil købe den!”

Hvad tænker du? Ville du nøjes med at udvikle en VW UP- hvis du havde ideerne og evnerne til at udvikle noget fantastisk og unikt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *