Beregn din timepris

De første spæde skridt. De første skridt ud til dit nye selvstændige liv. Det er så skide spændende. Men hvor fanden starter du henne?

Du starter som med næsten alt andet. Med din økonomi. Her SKAL du starte. Jeg kan ikke understrege det nok!

Hver eneste gang der sker en ændring i dit liv, af de store vel og mærke. Hver gang skal du starte med din økonomi.

  • Ny lejlighed
  • Barn 1,2,3 +
  • Hus
  • Bil
  • Nyt job
  • Osv.

Start ALTID med et budget!

I det her indlæg vil jeg dele et ark med jer. Det er et ark jeg har lavet til en lille ny iværksætter, der havde brug for hjælp til, hvordan hun regnede ud, hvor mange timer hun havde brug for, for at få hendes økonomi til at hænge sammen. Nogle af jer, har måske læst mine indlæg om, hvordan jeg startede som selvstændig. Og hvordan jeg regnede mit økonomiske behov ud.

Jeg har lagt Excel arket ind som et link. Du kan hente det her:

En lille beskrivelse af arket.

Jeg har sat en fiktiv timepris ind. Vær lige opmærksom på at den er IKKLUSIV moms. Hvorfor? Fordi jeg har oplevet at RIGTIG mange iværksættere opgiver deres timepriser inklusiv moms. På denne her måde har jeg også synliggjort hvilke beløb SKAT gerne vil have fingrene i ?

 På første ark “timer moms og b-skat” arket, kan du se hvad din reelle timepris er, når du har betalt moms eller lønsum og B-skat.

Grøn felt= Her må du ændre i timepris, og antal timer
Rød felt= Mellemregninger – dem må du ikke ændre på.
Rød skrift  = Moms beløbet + B-skatten der skal afregnes til skat

Hele arket er lavet med formler, – så du behøver KUN rette i timepris, og time antallet. Resten regner arket selv ud. Du må også gerne ændre i % satsen for B-skat. Jeg har sat den til 45 % – da det er der den typisk er.

Jeg håber du kan bruge arket, og at det giver mening for dig. Resten af fanerne, kan du bruge til at lege med dine tal.

Hvad betyder det hvis du skruer bare en 50´er på din timepris. Eller sætte din kursus pris op med 100 kr. per deltager.

Du kan beregne hvor mange timer du har brug for, for at nå du dit mål. Og du kan bruge det som et styringsværktøj så du kan se hvor du fordeler dine timer.

Det her, er SELVFØLGELIG!! Kun en vejledning. Jeg kan IKKE garantere dig for, at det er 100 % sådan din økonomi kommer til at se ud.

Der vil altid være udgifter i din virksomhed, som også skal trækkes fra, – men for ikke at skabe mere forvirring her i starten. Er det her KUN til dig der sælger din timer. Jeg arbejder på et ark, hvor du kan sætte flere ting ind, så det kan bruges som et rigtigt budget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gitte Haugaard © 2021