Kørselsregnskab

Som selvstændig har du mulighed for at få fradrag for kørsel, lige som ansatte i virksomheder har det, når de kører på arbejde.

Det kørselsfradrag du får som ansat i en virksomhed, adskiller sig lidt fra hvad der er muligt når du er selvstændig. Som ansat i en virksomhed, kan du først få kørselsfradrag når du kører mere end 24 km. pr. dag. Som selvstændig, kan du få kørselsfradrag ned til 1. km. hvis du har lyst til at registrere det.

Der er et par enkelte ting du lige skal være opmærksom på, men har listet de tre typer fradrag op her:

1. Kørsel i din private bil

Hvornår må du få fradrag? Du må trække det fra, hver eneste gang du kører for din virksomhed. Uanset om du har lånt bilen af en bekendt, eller om det er din egen bil. Kort sagt: Du kan få kørselsfradrag uanset, om du kører på posthuset med pakker, til banken, ud på kundebesøg, til netværksmøde, til revisoren, ud efter kontorartikler eller til en leverandør eller samarbejdspartner.

Hvordan får du fradrag? Du skal lave en kørebog for at kunne få kørselsfradraget. Du kan downloade en skabelon nederst i denne mail, hvor du skal registrere, hvor du kører hen, hvorfor, hvor du kører fra samt antal kilometer. De kilometer, du kører, skal ganges med kørselssatsen for 2021, som er 3,44 kr. pr. kørte kilometer. Og så har du det beløb, du kan trække fra.

Alle bogføringsprogrammer har en konto til kørsel i privat bil.

2.a Bus, tog, metro

Hvornår må du få fradrag? Du må få fradrag, hver eneste gang du kører for din virksomhed. Nøjagtig på samme måde, som hvis du kørte i en bil, så kan du få fradrag for udgiften til rejsen, når du tager bus, tog eller metro.

Hvordan får du fradrag? Du skal bogføre udgiften til rejsen på samme måde, som alle dine andre udgifter. Hvis du køber enkelte billetter, skal de bogføres som en udgift. Hvis du bruger et rejsekort, kan du inde i appen finde de rejser du har været på for din virksomhed og bogføre de beløb.

2.b cykel

Hvornår må du få fradrag? Den er god nok … du kan faktisk få kørselsfradrag for at køre på cykel. Hver eneste gang du kører for din virksomhed, ligesom hvis du havde taget din egen bil eller bussen.

Hvordan får du fradrag? Du skal bruge en kørebog. Du kan downloade den nederst i denne mail, og den skal bruges på samme måde, som hvis du havde kørt i bil. Du skal registrere, hvor du kører hen, hvorfor, hvor du kører fra og antal kilometer. De kilometer, du har kørt, skal ganges med kørselssatsen for 2021, som er 0,54 kr. pr. kørte kilometer. Og så har du beløbet, du kan trække fra.

Alle bogføringsprogrammer har en konto til kørsel i privat bil – og det er her, du også kan bogføre fradraget for cykel.

Skabelon

Hvis du ikke har en skabelon til at udfylde dit kørselsregnskab i, kan du downloade den lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gitte Haugaard © 2021